Plastična kirurgija

Kad je potrebna plastična kirurgija?

Jedna moja prijateljica kad je bila mala je imala taj peh da joj se izvrnuo lonac s kipućom vodom po grudima i trbuhu. U njezinom je sjećanju to bila lava koja joj se izlila po tijelu u kuhinji. Možete misliti tih godina prije 3 desetljeća kakav je to bio zahvat koji se morao primijeniti na malo dijete od 7 godina. Tada je plastična kirurgija bila tek u povojima. Nisu točno znali sve trikove koje sada znaju. Presađivali su komade kože s nekog drugog dijela tijela i plastična kirurgija je tada predstavljala zapravo zahvat presađivanja kože s jednog dijela tijela na drugi. 


Tada se znalo dogoditi da su presadili kožu s ruke na lice i onda taj dio lica dobije sitne dlačice koje se odmah zapaze da se ne uklapaju na lice. No, srećom, ta su vremena iza nas i danas doktori rade čuda u tome. Plastična kirurgija je postala pravi hit među bolesnima, ali i zdravima za puko uljepšavanje. Ako primjerice ne volite neki dio vašeg lica ili ga smatrate nekako ružnim ili da vas poružnjuje, plastična kirurgija vam može u vrlo kratkom roku pomoći da se riješite ove boljke i procvjetate novim sjajem.

Ako imate na primjer predugačak nos ili možda grbav nos tu je plastična kirurgija melem za vaš nedostatak. Oporavak traje 3 tjedna i nakon toga ste kao novi. Koliko god nam izgleda nevjerojatno, danas su estetske operacije lice popularne i za gledanje. Ljudi vole gledati taj proces transformacije i maštati o svom licu i kako bi moglo izgledati ako bi se oni podvrgnuli takvom zahvatu. Mnogi maštaju o tome, ali se ne usude jer misle da bi ih bliža okolina osudila. No, glavno je pitanje zapravo, a koga se to tiče? To je osoban izbor, nešto što svatko sam bira za sebe, a i plača.